Kycklinggryta med paprika

Det här åt vi till middag igår. Jag vet att klyftpotatis inte är bra om man ska köra med GI-metoden....

4 portioner.

4 st kycklingfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk hela tomater
1 tsk chiliflakes

Gör så här:
Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i lika stora bitar. Skala och finhacka vitlök och lök. Stek kycklingen i 2 msk olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare 2 minuter. Blanda tomat och chili. Dela tomaten i lite mindre bitar med en slev. Krydda med 1½ tsk salt. Låt koka ca 20 minuter under lock, rör då och då. Servera med valfritt tillbehör. Vi gjorde klyftpotatis med rosmarin och vitlök. Se recept nedan.

----

Ugnsbakad potatis med rosmarin och vitlök

700 g fast potatis
4 vitlöksklyftor
4 rosmarinkvistar
1 dl olivolja
salt, svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Repa rosmarinen och lägg undan lite för garnering. Blanda potatis, vitlök och rosmarin i olja i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ställ in mitt i ugnen 30-40 minuter, rör om då och då. Garnera med resten av rosmarinen.


Shake it!

Eftersom jag inte är någon frukostmänniska gör jag det enkelt för mig och då blir det en sån här till frukost idag:


Smidigt och enkelt..



---

Kollade igenon mina gamla bildmappar och hittade det här fotot. Det är taget förra året efter min viktresa. Hade väl gått ned de flesta av mina överviktskilon här... Ni ser ju skillnaden. De där jeansen satt tight en gång i tiden! :) Ska nog testa dem igen och se om det är ännu större skillnad nu.


Kanske väger jag nästan lika lite där som jag gör nu. :)


Vegolasagne

Idag blev det en mumsig vegolasagne till middag. Den smakar allra bäst om man tillagar den dagen innan servering och bara värmer på den när man ska äta den!

ca 4 Portioner.

1 aubergine
1 squash
100 g fetaost
100 g chevreost
150 g mozzarella
salt & svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk timjan


Tomatsås:


1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 soltorkade tomater i olja
1 burk hela tomater
1 msk chilisås
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt krossade tomater, soltorkade tomater, chilisås, basilika och oregano. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt & svartpeppar. Låt svalna.

Skär aubergine och squash på längden (som lasagneplattor). Smöra en ugnsform och lägg ett lager tomatsås på botten. Fördela aubergineskivor över. Strö på salt & peppar och smula över fetaosten. Häll över tomatsås och lägg ett lager squashskivor över. Strö påsalt & peppar och smula över getosten. Häll på det sista av tomatsåsen och lägg på de resterande aubergineskivorna och squashskivorna. Riv mozzarella och lägg på överst. Strö på salt, peppar och torkade örter. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.


Gårdagens middag

Här kommer recept på det vi åt till middag igår! Allt utom såsen är hämtat ur boken GI in the city.

Parmalindad kyckling fylld med blandsvamp och rosmarin

4 portioner.

4 kycklingfiléer
1 näve shiitakesvamp
1 näve skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
salt & svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
tandpetare eller ugnssnöre

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av en kavel. Skiva svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör i stekpanna ca 5 minuter. Strö på salt och svartpeppar efter smak. Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg i en kvist rosmarin på varje bit. Rulla ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare eller bind ihop med ugnssnöre. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp kycklingen och servera med dinkelsallad med soltorkad tomat och rostad paprika.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Dinkelsallad med soltorkad tomat och rostad paprika

4 portioner.

5 dl kokt dinkelvete
1 dl hackad, rostad, marinerad paprika (finns på burk)
1 liten rödlök
6 soltorkade tomater i olja
½ burk svarta oliver utan kärna
olivolja, eller oljan från de soltorkade tomaterna
½ dl hackad färsk bladpersilja
½ dl hackad färsk basilika
1 påse ruccolasallad
salt & svartpeppar

Gör så här:

Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisningen på paketet (ca 45 minuter). Hacka rostad paprika i små bitar. Skala och hacka rödlök fint och strimla tomaterna. Hacka de svarta oliverna. Häll oljan i en skål. Lägg i alla ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar.


Såsen är gjord på fetaost och creme fraiche


Dagens matintag

Det märks att min magsäck krympt.. Orkar inte äta så mycket.


Frukost - orkade inte allt..


Lunch - rester från igår på en liten asiett (orkade bara hälften..)


Middag
Parmalindad kycklingfilé fylld med shiitakesvamp & champinjoner

Lägger upp receptet imorgon!


Ugnsstekt lax med fetaost och örter

Ikväll kunde jag inte hålla mig längre. Det fick bli riktig mat! Min Naturdietskickstart är nu över för den här gången. Hurra! Är hemma hos mina föräldrar ett par dagar och idag hade pappa lagat en god och nyttig middag åt oss. Tur för mig att det blev lite över som jag kan ha till lunch imorgon! Här kommer receptet:

Ugnsstekt lax med fetaost och örter.

Ingredienser:
400-500 g wokgrönsaker
olja
salt
500 g (4 portionsbitar) laxfilé
2 dl crème fraiche
100 g fetaost
1,5 tsk italiensk salladskrydda eller andra örtkryddor t.ex. basilika, timjan

Gör så här:
Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta. Ringla olja över och salta. Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå. Blanda crème fraiche med fetaosten som du smular och i med kryddorna. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt.
Servera med bulgur.





Recept hämtat härifrån


Vägning dag 11

Dagens vikt då... Vågen hade svårt att bestämma sig imorse.. Först visade den 61 kg.. Sen ångrade den sig och visade istället 60,6 kg. Vilket som stämmer är jag osäker på... Men vi kör på 60,6 tycker jag. Hehe!



Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg
Vikt dag 6: 61,8 kg
Vikt dag 7: 61,4 kg
Vikt dag 8: 61 kg
Vikt dag 9: 61 kg
Vikt dag 10: 61 kg


Vägning dag 10

Dagens vikt: 61 kg. Samma som de senaste dagarna. Känner att jag närmar mig slutet på den här kickstarten. Längtar tills jag ska börja med GI-mat. Tänker börja till helgen. Planerar för fullt vad jag ska äta de första dagarna. Spännande!





Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg
Vikt dag 6: 61,8 kg
Vikt dag 7: 61,4 kg
Vikt dag 8: 61 kg
Vikt dag 9: 61 kg


Nya produkter från Allévo

Idag fick jag hem några trevliga chocolatebars, helt nya produkter från Allévo! Ska bli spännande att smaka. Tack för det! :) Min favoritbar från Allévo är den som heter "Red Berries". Jättegod är den! Får se om dessa är lika goda..

Dessa finns att köpa i vanliga matbutiker, apotek och hälsobutiker. Kostar ca 17:-/st.


Detta kan man läsa i deras pressmeddelande:

Vårens nyheter Dark Choco Pistachio och Dark Choco Orange är fyllda med fibrer, kakao och pistagenötter, alternativt apelsinkrisp. Fibrerna ökar mättnadskänslan och är även bra för magen.

-Varje bar motsvarar ett mellanmål eller en lättare lunch. De är perfekta för den som vill hålla nere antalet kalorier, eller har ont om tid, men som ändå vill vara säker på att inte slarva med näringsintaget, säger Susanne Stross, produktansvarig för Allévo.

Varje bar innehåller även de mineraler och vitaminer som kroppen behöver under en måltid*. Antalet kolhydrater är minimerat vilket gör att GI-värdet hålls på en låg nivå. En bar består till 18% av fettsnålt kakao vilket resulterar i den populära chokladsmaken.

*Allévo Low Calorie Bars är fullvärdiga måltidsersättningar. Måltidsersättningar måste innehålla minst 200 kcal per portion och ska uppfylla de näringsmässiga krav som ställs på mängden vitaminer och mineraler (Minst 30% av Livsmedelsverkets angivna referensvärden för vitaminer och mineraler).


Vill bara säga....

Jag har märkt att jag har väldigt många unga läsare, ungdomar under 18 år. Vill verkligen inte uppmana er att göra som jag. Är du under 18 år och lider av övervikt tycker jag att du ska prata med dina föräldrar/någon vuxen först innan du ger dig in på något sånt här.

Är du över 18 år är det upp till dig själv hur du väljer att göra... Men kör inte med en VLCD-diet (Naturdiet, Allévo, Modifast, Nutrilett, m.m.) mer än 2 veckor utan att rådfråga läkare/dietist.

Är du under 18 år kan du räkna ut ditt BMI här: LÄNK
Är du över 18 år kan du räkna ut ditt BMI här: LÄNK

Jag vet att jag inte lider av övervikt nu, men jag gjorde det när jag började min viktresa för ett år sedan och har nu bara några få kilon kvar till min målvikt. Tänker inte banta till undervikt. Bara ett litet förtydligande...

Vägning dag 9

Idag väger jag samma som igår. Det vill säga 61 kg. Skönt att jag inte gått upp i vikt någon av mina dietdagar! :) Igår fuskade jag lite.. Smakade lite på sambons middag. Fy på mig.. :P

Besöksrekord igår förresten! Tänk, bloggen har bara funnits i 11 dagar och igår hade jag så mycket som 500 unika besökare! Roligt!


Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg
Vikt dag 6: 61,8 kg
Vikt dag 7: 61,4 kg
Vikt dag 8: 61 kg


Vägning dag 8

Vikten fortsätter att rasa! Mår verkligen toppen. Är pigg, mår bra i magen och har inga krämpor what so ever. Slarvade lite med vattendrickandet igår, tur att jag inte fick huvudvärk. Idag ska jag vara noga med att få i mig minst 1,5 liter.

(För mycket vatten är inte bra att dricka, då kan man drabbas av vattenförgiftning. 2-3 liter är maximalt vad man bör dricka per dag)

Dagens vikt: 61 kg exakt.




Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg
Vikt dag 6: 61,8 kg
Vikt dag 7: 61,4 kg


Nyttig dag

Idag har vi varit i Särö och halkat runt. Gick en runda vid havet och var nära att ramla flera gånger. Har fortfarande ont i ljumsken sen pulsningen i snön häromdagen, sträckte mig säkert. Nu verkar all snö vara på väg att smälta bort. Det är väl bra, så man kan gå ordentliga promenader igen.

Minns när vi gick den här rundan när jag led av övervikt... Var alltid helt slutkörd när vi kom tillbaka till bilen. Hade ingen kondition alls. Vilken skillnad det är mot nu! Nu klarar jag långa promenader utan problem! Blir inte alls andfådd längre. Underbart!






Tog min lunch direkt efter promenaden.
Gott!


Köpte ytterligare en GI-kokbok idag!
Endast 80 spänn på ÖoB
Kanonbra!


Vägning dag 7

Idag visar vågen ännu mindre! Måste säga att de 2-3 senaste dagarna har varit mycket lättare att ta sig igenom. Det beror väl på att man hamnat i Ketos. Jag är inte lika trött, jag får inte några hemska hungerskänslor och vikten verkar gå nedåt snabbare. En anledning till att det går så lätt kan också vara att jag är ledig. Skolan har nämligen inte börjat ännu. Jag kanske klarar att köra med naturdiet i totalt 14 dagar iallafall, det känns så nu.

Dagens vikt: 61,4 kg.



Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg
Vikt dag 6: 61,8 kg


Retuschering del 2

Jag blev lite insnöad på det där med retuschering nu känner jag, hehe. Letade upp den där hemska bilden på Filippa Hamilton där hon blev så sjukt retuscherad när hon gjorde ett jobb för Ralph Lauren. Ja, ni ser ju själva vilken bild som är fejk och vilken bild som visar den riktiga Filippa. :) Hon har ju en perfekt kropp på bilden till höger. 



Sjukt..


Kort därefter gjorde Ralph Lauren ännu en miss (Jag VET att de retuscherar hårt med flit men det är en MISS för att de gör bort sig! så ni kan sluta skicka kommentarer i stil med att ni tror att jag inte vet att de gör det med flit!), med en annan modell:


Sjukt..


Retuschering

Britney Spears har själv godkänt att bilderna blir offentliga, eftersom hon vill uppmärksamma den extrema press kvinnor har på sig att se perfekta ut....






GI-Böcker

Förutom böckerna jag tipsade om i ett tidigare inlägg kan jag också rekommendera den här:




Vägning dag 6

Idag visade äntligen vågen något annat än vad den gjort de senaste dagarna! 61,8 kg väger jag nu! Sweet!

Fick ett trevligt mail häromdagen från en reklambyrå. Kommer få hemskickat gratisprodukter från ett VLCD-företag! Spännande!! De har lanserat nya smaker som måste utvärderas och göras reklam för. Klart man ställer upp! :)




Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg
Vikt dag 5: 62,2 kg


Massor av vatten

Jag har aldrig varit speciellt bra på att dricka vatten, men nu när jag kör med naturdiet är jag supernoga med att dricka ca 2 liter varje dag. Detta resulterar i otaliga besök på toaletten! Trodde att kissenödigheten skulle gå över efter ett par dagar, men icke.... Vill ju behålla vattnet, inte kissa ut det! :)


Det är gott med citronskivor, apelsinskivor eller limeskivor i vattnet.


Svar på tal

Fick en anonym kommentar nyss... Tråkigt, det går liksom inte att svara er då. Har ingen lust att skapa nya inlägg varje gång jag vill svara er... Märkligt också att alla "negativa"/Ifrågasättande kommentarer alltid är anonyma... (Fast helt anonyma är ni ju inte, man ser er IP-adress..)

Här är anonyma kommentaren:
"Om du ställer in kroppen på svält så kommer din ämnesomsättning i kroppen också att minska. Vad händer sen när du har nått din vikt och börjar käka "normalt", jo du går upp i vikt för att din kropp klarar inte av att förbränna med den dåliga ämnesomsättningen som finns. Går inte riktigt att "tro" på det."

Mitt svar:
Hmm.. Hur förklarar du då att jag har lyckats hålla vikten jag gick ned med Naturdiet ett år nu då? Det blir inte helt lätt med din inställning, eller hur? ;) Äter man nyttigt efter en kickstart med naturdiet går man inte alls upp i vikt. (Visserligen har jag varit dålig på att äta nyttigt jämt, men jag har iallafall bättrat mig.. Och det har bevisligen funkat!)

Nyttig smoothie

När jag börjar med mat igen tänker jag göra många smoothies. Det känns som bra frukost/snack/mellanmål. Har ni några fler recept på goda nyttiga smoothies? Tipsa mig!


Här är recept på två jag hittade i mina GI-böcker, har ingen aning om de är goda:

Blåbärssmoothie
1 dl frysta blåbär
1 dl naturell yoghurt
1 dl sojamjölk
Saft av ½ lime
2 tsk agavesirap
Mixa allt och kör till en jämn smoothie.
Klart!

Mangosmoothie med lime
½ lime
1 dl mango (färsk eller fryst)
2½ dl naturell yoghurt
1 dl vatten eller mjölk
Istärningar
2-3 msk proteinpulver
Riv skalet och pressa ur saften på limen, mixa alla ingredienser till en jämn smoothie.
Klart!


Skrattgropar

Hihi. Hittade nåt så roligt inne hos Pia:

"Vet ni om att groparna på låren egentligen är skrattgropar som tyder på att man har ett lyckligt underliv."



Bild: Länk


Kvinnor drabbas oftare av celluliter. Detta på grund av att vi har mer underhudsfett än vad män har. Ca 85-90% av alla kvinnor har faktiskt celluliter om man ska tro på alla artiklar om det som ligger ute på nätet. Så du är inte ensam!


Vägning dag 5

Samma vikt som igår och förrgår... 62,2 kg. Var otroligt nära att ge upp igår. Suget efter riktig mat var jättestor på kvällen. Det har alltid varit så att jag klarar mig utan hungerskänslor förmiddag och eftermiddag... Men på kvällen sätter det in. Suget efter mat och gottis. Kommer säkert få ett sug ikväll igen. Men det är bara att stå emot. Jag vill ju verkligen gå ned de här sista kilona nu. Snabbt.

Klarar jag att köra naturdiet i 9 dagar till utan att fuska igen? Det är frågan... Sitter och bläddrar i min ena GI-bok och är sugen på att dra igång med recepten på en gång..






Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg
Vikt dag 4: 62,2 kg


Gillar du Coca Cola?

Så här mycket socker petar du i dig om du dricker en burk/flaska cola.. Usch.


Höga benlyft

Vi har varit vid Delsjön och pulsat i snön. Det blev så höga benlyft av den djupa snön att jag stäckte ljumsken på något vis. Nu har jag jätteont. :( Tyvärr ville sambon äta våffla i en mysig liten stuga som låg där och frestelsen blev för stor för mig.. Jag tog en våffla med sylt och grädde. Ajabaja! Är min ketos förstörd nu?? :(

Vi brände nog en hel del kalorier på vår skogspromenad. Vi blev andfådda och svettiga. Det blir man ju inte på våra vanliga stadspromenader. Jag inbillar mig att detta var nyttigare trots att vi inte gick lika många steg som igår.

Nu lägger jag detta våffelmisstag bakom mig och blickar framåt. Hoppas jag inte kommit ur balans nu. Det var så jäkla skönt igår, det var liksom första dagen sedan jag började med naturdieten som jag inte hade hungerskänslor på kvällen.




Har köpt Multiplex all in one så jag får i mig alla vitaminer man behöver nu när jag kör med naturdiet.


Vägning dag 4

Idag väger jag lika mycket som jag gjorde igår. Det vill säga 62,2 kg. Men det gör inget. Det blir så ibland. Inget konstigt alls. Igår missade jag att ta den 5:e shaken. Ska vara extra noga med att få i mig alla idag. Tog shake 1 kl 9.30, blir till att ta shake 2 kl 12.30, shake 3 kl 15.30, shake 4 kl 18.30 och shake 5 kl 21.30. Mellan det ska jag få i mig 2-3 liter vatten också. Funderar dessutom på att införskaffa Möllers total eller liknande. Kan vara bra med lite vitaminer nu när jag går på Naturdiet.

Vikt dag 1: 63,4 kg
Vikt dag 2: 62,7 kg
Vikt dag 3: 62,2 kg


Fläskfilé med quinoasallad & morotstsatsiki

Recept 4 port.

4 portioner quinoa
400 g fläskfilé
rapsolja och smör
2 morötter
2 dl kesella
½ dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
saften av ½ citron
salt & peppar
salladsmix
½ gurka
granatäppelkärnor


Gör så här:


Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
Putsa fläskfilén och skär den i 1½ cm tjocka skivor.
Stek i rapsolja och smör.

Tsatsiki:

Skala mörötterna och riv dem grovt. Blanda med kesella och creme fraiche, riv ned vitlöken och pressa i citronsaften. Smaka av med salt & peppar.

Skär gurkan i bitar och blanda med quinoa, sallad och granatäppelkärnor.



Supergott!


Ketos

Nu har jag äntligen kommit in i Ketos. Min andedräkt och mitt urin stinker. :)

Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet. För att detta ska hända bör man äta mindre än 40 gram kolhydrater om dagen. Bör tilläggas att man även bränner en del fett när man äter mer kolhydrater, men inte lika snabbt.


Detta är en naturlig process som vi är genetiskt skapade för i tid av svält och otillräckligt med mat. Det är just därför som vi är utrustade med förmågan att lagra fett – för att under tider när vi inte har tillräckligt med mat kunna använda detta som energi i kroppen. ”Problemet” i dagens samhälle är bara att vi aldrig lider någon brist av mat och därför sätter denna process igång alltför sällan. Samma sak händer just när vi inte äter alls, eller fastar.

Texten är kopierad rakt av härifrån: LÄNK



---

När jag är klar med min Naturdiets-rivstart ska jag börja följa recepten i boken GI dag för dag: 30 dagar till en ny livsstil. 

"Med bokens praktiska upplägg följer du enkelt en väl genomtänkt GI-diet under 30 dagar. För varje ny dag finns härliga recept på lunch och middag. De första tre veckorna är recepten extra kolhydratsnåla så du kommer igång ordentligt. Den sista veckan lägger vi till nyttiga, långsamma kolhydrater till rätterna. Gott och lättlagat till vardags extra festligt till helgen. Du får daglig peppning, tips på enkel träning och positivt tänkande.

Följ bokens dag för dag-menyer och goda råd så har du alla chanser att lyckas!

Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har på kort tid blivit Sveriges mest lästa och uppskattade författare om GI-metoden. Deras böcker är översatta till ett flertal europeiska språk och har blivit en viktig inspirationskälla för hundratusentals personer som förändrat sina matvanor."


Snöpromenad



Vi har varit ute och pulsat i snön.
Tog på mig stegräknaren och konstigt nog visade den bara 5237 steg.
Konstigt, jag tyckte att vi gick så långt..


Orientalisk kycklinggryta

4 portioner

4 kycklingfiléer
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 dl hackad gul, grön och röd paprika
2 morötter
2 tomater
rapsolja
1 kanelstång
2 tsk malen kardemumma
2 dl vatten
buljongtärning
salt & peppar

Tillbehör: grekisk yoghurt och ev färsk mynta

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Finhacka chilifrukten. Skär paprikan, morötter och tomater i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i kycklingbitar, lök chili, kanelstång och kardemumma och stek några minuter. Tillsätt morötter och paprika och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärningen. Låt koka i ca 10 minuter. Blanda i tomaterna strax innan servering och smaka av med salt & peppar. Servera med grekisk yoghurt och ev mynta.


Busenkelt, nyttigt och supergott!


Vägning dag 3

Ny dag - nya tag! Dagens vikt: 62,2 kg.

:)

För dag 1 vikt: Klicka HÄR
För dag 2 vikt: Klicka HÄR




Lyxigt middagstips!

Här kommer ett förslag på en festlig GI-middag. Medelhavssallad & salami-och fetaostinbakad kycklingfilé. Åt detta i somras och det var fantastiskt gott och nyttigt! Testa!


Medelhavssallad:

8 skivor lufttorkad skinka
1 squash
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
50 g ruccola
rivet skal och saft från ½ citron
½ kruka salvia
25 g rostade pinjenötter

Gör så här:
Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i 5-10 minuter på 200 grader. Låt vila på plåten en stund. Skär squash och aubergine i skivor på längden. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida. Strö på salt, peppar och hackad vitlök. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över. Blanda ned skinkan i salladen. Toppa med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.




Salami-och fetaostinbakad kycklingfilé

4 portioner.

4 kycklingfiléer
1 msk smör till stekning
salt & peppar
8 skivor salami
125 g fetaost
8 soltorkade tomater
färsk basilika

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 °C. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det. Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.

Enkel kall sås:
Mosa fetaost och blanda med creme fraiche, hacka soltorkad tomat (den inlagd i ört&olja), blanda ihop.



Fotona har jag tagit själv.


Vägning dag 2

Det har börjat hända grejer redan! Idag väger jag 62,7 kg. Gårdagen var jättejobbig. Iallafall på kvällen. Jag är en såndär som blir otroligt hungrig/sugen vid kvällstid. Måste erkänna att jag tog en eller två chokladbitar som fanns kvar sen julfirandet... När det väl finns hemma är det svårt att stå emot.

Jag var duktig på att dricka vatten iallafall. Fick väl i mig ca 2 liter. Hade en kanna ståendes på vardagsrumsbordet som jag smådrack ur under hela dagen.

Det är lättast att köra med Naturdiet när man är ledig. Då utsätts man inte för lika många lockelser som man gör när man inte är hemma.

För att komma till inlägget där jag skrev vad jag vägde igår, klicka HÄR.



Tankar och funderingar

Jag kan tänka mig att min blogg kan anses lite provocerande för vissa av er.. Jag menar, jag har ju faktiskt en sund och normal vikt nu.

Flera har tidigare (i min förra blogg) lämnat kommentarer i stil med: "Du kommer få en ätstörning", "Det där beteendet är inte normalt", "Du uppmanar andra till självsvält". "Du kommer bli tjock igen", osv. Jag är inte beredd att hålla med. För det första vägde jag alldeles för mycket när jag började min diet förra (som dessutom var den första) gången. För det andra har jag lyckats hålla samma vikt (den här) sedan i april. För det tredje strävar jag inte efter undervikt. Och sist men inte minst VET jag att jag inte är tjock nu. Jag vill bara bli av med några ytterligare kilon som jag anser lika gärna kan försvinna. Skulle ni se min kropp nu skulle ni inte tycka att jag var tjock, men inte heller trådsmal.

Att jag blev "tjock" beror antagligen på att jag helt bytte liv. Jag flyttade ihop med killen, slutade jobbet, slutade att laga mat, gick ut och åt flera gånger i veckan, drack läsk till maten, åt mängder av choklad, slutade röra på mig... Eller så är det så enkelt att viktuppgången berodde på den medicin jag åt då... Allt detta hände mellan 2007-2009. Jag har aldrig lidit av övervikt förut.

Nu strävar jag efter den vikt jag hade innan jag blev tjock. Det vill säga mellan 55-59 kg. Jag strävar också efter att byta livsstil. Börja laga mat, börja röra på mig mer. Leva mer hälsosamt helt enkelt!


Tänk efter... Det är väl inte så konstigt??






Det svåraste är inte att gå ned i vikt, det svåraste är att behålla vikten sen!


Vägning dag 1

Vägde mig det första jag gjorde imorse. Ska göra det varje dag nu när jag kör med Naturdiet tänkte jag.

Dagens vikt: 63,4 kg


Svar på frågor om min bantning

Vilka naturdietprodukter tycker du är godast?
Jag gillar Naturdiet shake - choklad. Men tyvärr blir det för dyrt att köra med de färdigblandade så det är därför jag kör med den sorten man blandar själv med vatten.

Hur många ska man dricka om dagen?
Kör man med mixen man ska blanda med vatten ska man ta 5 st om dagen. (6 st om man är kille)

Får man några biverkningar när man går på Naturdiet?
Andedräkten stinker och man blir vit på tungan. En del blir hårda i magen och en del blir lösa. Urinen luktar illa och man måste vara noga med sin hygien då man kan lukta extra mycket. Huvudvärk och torr hud kan vara en vanlig biverkning som beror på att man isåfall dricker för lite vatten.

Tränar du något när du kör med Naturdiet?
Nej, bara genom promenader. Men jag kan verkligen rekommendera träning!

Vad kostar en sån kartong du kör med?
Det varierar från matbutik till matbutik... Mellan 166-220:- ungefär för en kartong med 25 portioner.

Hur mycket vatten ska man dricka när man kör med Naturdiet?
Ca 2 liter om dagen är bra.

Kan man ersätta enstaka måltider med Naturdiet och ändå gå ned i vikt?
Självklart! Men det går inte lika snabbt. Ät nyttigt för att det ska funka.

Är det svårt att hålla sig till dieten?
Jaaa, absolut. De första 5 dagarna brukar vara värst. Precis innan man hamnar i ketos. Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet.

Hur länge kan man hålla sig till enbart Naturdiet?
Max 2 veckor VLCD och max 3 veckor med LCD. Det kan vara farligt att fortsätta längre. Rådfråga din läkare!

Kan man dricka kaffe under shakeperioden?
Ja, det går bra.

Har du några tips på vad man kan äta efter 2-veckorskickstarten med Naturdiet för att behålla vikten?
Ja, det är smart att köra med GI, LCHF eller Viktväktarna om man vill vara säker på att inte gå upp i vikt igen.

Hur mycket vägde du när du vägde som mest och vad väger du nu?
Jag vägde 78 kg ett tag och just nu väger jag ca 63-64 kg. Ska ned mer.

Hur lång är du och hur gammal?
167 cm. 27 år.


Naturdiet- kickstart!

5 naturdietpåsar om dagen + en jäkla massa vatten ska bli min föda de närmaste 2 veckorna. Wish me luck!! Jag har klarat det förut så det kommer gå den här gången också!

Min längd: 167 cm
Min startvikt: ca 63-64 kg


Viktresan

För ungefär exakt ett år sedan började en viktresa för min del. Jag hade under de 2 åren dessförinnan lagt på mig en hel del övervikt. När jag var som tjockast hade jag ett BMI på 28. För att räknas som "normalviktig" ska man ha ett BMI mellan ca 19-25.

Efter allt svullande julen 2009 bestämde jag mig. Jag skulle bli smal igen!

Hur bar jag mig åt för att gå ned i vikt och hur mycket gick jag ned?
- Jag körde med Naturdiet först och sedan GI. Gick ned ca 13 kg under 4-5 månader. Fick ett BMI på 21-22.

Nu har det som sagt gått ett år sedan jag började min viktresa och många trodde inte att det skulle fungera att banta med Naturdiet. Jag är ett levande exempel på att det faktiskt funkar! Jag har lyckats hålla vikten nere efter min bantning och lever idag nästan precis som jag gjorde innan jag började banta. Visst, jag har dragit ned på snabbmaten, dricker vatten till maten istället för läsk och jag rör på mig mer genom promenader... Jag vet mycket mer om viktnedgång och hur kroppen reagerar nu än vad jag gjorde förr så det är mycket lättare att hålla vikten nere nu. Jag tror inte att jag kommer bli lika tjock igen. Nu har jag koll på när det börjar spåra ut och kan hindra processen innan det är för sent.

Just nu för tillfället är mitt BMI ca 22,95, helt normalt alltså. Under de kommande 2 veckorna ska jag köra ett race med naturdiet igen för att se om jag kan komma ned ytterligare några kilon. Följ med på min resa!

Här kommer några bilder jag lade upp i en annan blogg förra året. Där kan ni se skillnaden på hur jag såg ut som tjock (till vänster) och som normalviktig (till höger):





På bilderna till höger syns inte tatueringen eftersom jag fotar mig själv i spegeln.
Bilderna är spegelvända!


Gott nytt år!


Ny blogg - Nytt år - Nytt liv!



bloglovin


RSS 2.0