Ketos

Nu har jag äntligen kommit in i Ketos. Min andedräkt och mitt urin stinker. :)

Ketos är en kemisk omställning i kroppen som uppstår när du äter väldigt lite kolhydrater och därför främst använder fett som energikälla. Fettet omvandlas till ketoner som kan användas som bränsle - därav namnet. För att detta ska hända bör man äta mindre än 40 gram kolhydrater om dagen. Bör tilläggas att man även bränner en del fett när man äter mer kolhydrater, men inte lika snabbt.


Detta är en naturlig process som vi är genetiskt skapade för i tid av svält och otillräckligt med mat. Det är just därför som vi är utrustade med förmågan att lagra fett – för att under tider när vi inte har tillräckligt med mat kunna använda detta som energi i kroppen. ”Problemet” i dagens samhälle är bara att vi aldrig lider någon brist av mat och därför sätter denna process igång alltför sällan. Samma sak händer just när vi inte äter alls, eller fastar.

Texten är kopierad rakt av härifrån: LÄNK---

När jag är klar med min Naturdiets-rivstart ska jag börja följa recepten i boken GI dag för dag: 30 dagar till en ny livsstil. 

"Med bokens praktiska upplägg följer du enkelt en väl genomtänkt GI-diet under 30 dagar. För varje ny dag finns härliga recept på lunch och middag. De första tre veckorna är recepten extra kolhydratsnåla så du kommer igång ordentligt. Den sista veckan lägger vi till nyttiga, långsamma kolhydrater till rätterna. Gott och lättlagat till vardags extra festligt till helgen. Du får daglig peppning, tips på enkel träning och positivt tänkande.

Följ bokens dag för dag-menyer och goda råd så har du alla chanser att lyckas!

Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har på kort tid blivit Sveriges mest lästa och uppskattade författare om GI-metoden. Deras böcker är översatta till ett flertal europeiska språk och har blivit en viktig inspirationskälla för hundratusentals personer som förändrat sina matvanor."


---- Kommentarer ----
☠ Postat av: Nathalie @ Bloody Disgusting

Hoppas det går bra! Ska själv prova Nutrilett. Sett någon bra film på senaste som du kan tipsa om?

2011-01-05 @ 19:43:04
URL: http://bloodydisgusting.blogg.se/
☠ Postat av: Elin

Min mamma har hållt på med LCHF (låg kolhydratsandel i maten, men en hög andel fett) .

Jag rekommenderar detta verkligen, då hon själv säger att hon mår mycket bättre sedan hon började och gått ned cirka tjugo kg!

Mitt nyårslöfte blev att gå ner i vikt jag med, och att börja med LCHF.Börja du med vetja! Ät minimalt med kolhydrater, och mycket fett. Sötsuger försvinner helt efter några veckor, eftersom du inte proppar kroppen full av kolhydrater hela tiden (kolhydrater ÄR socker) !

2011-01-10 @ 21:04:40

☠ KOMMENTERA GÄRNA! ☠


Innan du kommenterar, tänk på följande:
-Inga elaka kommentarer. Mobbning är INTE okej!
-Ingen reklam/spam.
-Svarar på anonyma kommentarer i fältet. Ni som har blogg får svar i er blogg.


Vill du komma i kontakt med mig via mail? elingustafson1@hotmail.com

Gillar du inte bloggen? Läs den inte!

Namn:
Kom ihåg

Mail: (publiceras ej)


Hemsida/Blogg:


Kommentar:


Trackback
RSS 2.0