Recension Allévos nya mellanmålbars

Nu har jag ätit upp alla de tre barsen jag fick från Allévo. Tänkte berätta vad jag tyckte om dem. Ingen av dem gav någon "wowkänsla" och jag kommer inte att köpa dem. Torkad frukt är inte min grej. Godast var Apple, Blueberry & Wholegrain. Den smakade dadlar. Näst bäst var Blueberry, Raspberry & Almond. Den tredje, Strawberry & Hazelnut gillade jag inte alls.
 
Alla barsen var väldigt söta och "lösa" i konsistensen.
 
Får betyget 2 av 5
 

Får betyget 1 av 5
 

Får betyget 0 av 5
 

Så här såg de ut. Kladdiga och "lösa".
 
--
 
Allévo har andra produkter som jag gillar mycket!
- High Protein chocolate flavour milkshake
- High Protein Chocolate Flavour Drink
- High Protein Ginger Caramel bar
- Red Berries Bar
- Blueberry bar
 
 
Köp dem istället!

Det går bra!

Idag visar vågen endast 56,5 kg. Jag har alltså gått ned 3,5 kg på lite mindre än två veckor med VLCD och LCD. Har även "fuskat" några gånger.
 
Idag kryddade jag till min chokladshake med några skivor banan. Det var en lysnade kombination. Choklad och banan passar väldigt bra ihop.
 

En smak av sommaren

Imorgon är mitt sommarlov slut. Det är dags för en ny termin i min utbildning. Det känns både tungt och roligt. Skönt på ett sätt att komma tillbaka till verkligheten från att ha varit helt ledig sedan början av juni men samtidigt är det ju så skönt att vara ledig och "bara vara", ta dagen som den kommer, göra lite vad man vill...
 
Det blev en jordgubbsshake från Slanka både till frukost och till lunch idag. Somrigt! Jag blandade med 2,5 dl vatten för att få till den perfekta konsistensen.
 
170 kcal.
Sommarsmilkshake i tråkigt grått väder!

Nya bars från Allévo!

Jag fick ett spännande brev från Allévo idag innehållande deras tre nya mellanmålsbars. De ska vara nyttiga alternativ till mellanmål. Alla tre barsen innehåller nötter och frukt utan tillsatt socker.
 
Smakerna är:
 
Strawberry & Hazelnut - 160 kcal.
Blueberry, Raspberry & Almond - 160 kcal.
Apple, Blueberry & Wholegrain - 140 kcal.
 
Jag har ännu inte smakat dem men kommer att återkomma med omdömen så snart jag gjort det. Tanken som slog mig när jag såg dem var att de såg väldigt små ut. Men å andra sidan är det ju bara mellanmål och marknadsförs inte som en måltidsersättning. Enligt Allévo själva mättar barsen väldigt bra.
 

"Enligt livsmedelsverkets rekommendationer bör alla människor äta 5-6 regelbundna mål om dagen, varav tre huvudmål och 2-3 mellanmål. Genom att äta regelbundet håller kroppen energin uppe och blodsockret hålls på en jämn nivå. Det gör i sin tur att kroppen orkar mer, att hjärnan kan behålla koncentrationen och fettförbränningen ligger på en jämn nivå."

Grönsakssoppa

Grönsakssoppan från Slanka är helt klart Godkänd! Den var god och mycket mättande. Det var små bitar av morot, broccoli, tomatflingor och basilika i den. Nästa gång ska jag dock blanda med 2,5 dl vatten istället för 3 dl för att få den lite tjockare.
 
Jag tycker det är roligt att äta en varm soppa då och då när jag kör diet. Det blir liksom matigare än att bara dricka kalla shakes.
 

Endast 170 kcal/portion

Massor av olika smaker

Idag har jag varit och hämtat ut ett paket med slankaprodukter som jag beställt av Lena på Hälsa & Viktforum. Klicka HÄR för att komma till hemsidan där webshopen finns.
 
Jag beställde lite olika smaker på kalla shakes och varma soppor. Tog även några bars. Barsen från slanka är de godaste viktminskningsbarsen jag ätit! De är inte så hårda och sega som alla andra är utan istället fluffiga och krispiga.
 
Slankas produkter är fria från gluten, aspartam och sojamjöl och påsarna går att köpa styckvis, du behöver alltså inte köpa en hel kartong utan kan välja smakerna helt fritt. Och vill du ha hjälp och pepp från en viktcoach är det inga problem.
 
Ikväll ska jag testa grönsakssoppan till middag. Har aldrig provat den förut. Spännande!
 

Lägesrapport

Jag har gått ned 2 kilo på 5 dagar. Mår hur bra som helst, är vrålpigg och har inga hungerskänslor. Ikväll byter jag dock ut en shake mot en räksmörgås. Det blir nämligen ett litet restaurangbesök. Någon alkohol blir det inte. Jag ska endast dricka vatten. Jag tror inte att detta lilla avbrott har någon direkt påverkan på min viktnedgång. Möjligen att vågen visar samma siffra ett par dagar extra. Om det blir som jag planerat kör jag nästa vecka med shakes också.

Piggelin - Lets go!

I söndags bestämde jag mig för att köra en kur med shakes. Jag kände mig uppblåst, trött och allmänt seg..  Behövde verkligen en detox! Vågen visade 59 kg på grund av all god mat och dryck jag unnat mig i sommar. Att jag dessutom vann två stora stjärnvinster choklad på Liseberg hjälpte ju inte direkt. Hehe. 4 kg choklad.... Toblerone och Mjölkchoklad... Så nu kör jag tre påsar Slanka om dagen och idag, tre dagar senare visar vågen 57,5 kg. Jag tvingar i mig ca 3 liter vatten dagligen utöver shakesen för att hålla huvudvärken och hungern borta. Det funkar kanon! Igår fick jag dock lite cravings och det blev lite gurka med salt och en liten ost från skrattande kon. Ingen fara alls!
 
Jag är pigg och glad, har massor av energi och tror att kroppen är på väg in i ketos nu.
 

Slanka

Nu har jag fått hem några påsar med mina två favoritsmaker från slanka! Vanilj och jordgubb. Gott!
 
Fick en fråga jag tänkte svara på här i detta inlägg. Det var en tjej som undrade om man kunde blanda andra pulverdieter från andra företag med mjölk också. (Jag skrev ju att Noka skulle blandas med mjölk och detsamma gäller Allévo high protein chocolate) och mitt svar på den frågan är att jag inte skulle gjort det. Mjölk innehåller ju kcal och det gör inte vatten så jag väljer hellre det om det står att pulvret ska blandas med vatten.
 
 
 
 
 
Förlåt att jag inte bloggar så ofta.... Jag gillar inte den nya blogg.se............................

RSS 2.0