Cola light vs. Zero

Jag har aldrig riktigt förstått skillnaden mellan cola light & cola zero. Efter att ha googlat kom jag in på ett träningsforum där de diskuterade skillnaden.

En kille skrev så här:
"Båda är i princip kalorifria och påverkar varken fettförbränning, fettinlagring, kroppsvikt eller kroppssammansättning. Ja, koffeinet i båda ökar i och för sig fettförbränningen och energiförbrukningen en aning".

En annan skrev så här:
"När det var så mycket prat om att aspartam var farligt bytte Coca Cola sötningsmedel i Cola light till sukralos, sedan när pratet hade lagt sig kom Coca Cola Zero som återigen är sötat med aspartam, så Coca Cola zero är egentligen den ursprunliga lighten".

...och då skrev en annan kille så här som svar på inlägget ovan:
"Cola light bytte dock tillbaka till aspartam sedan, eftersom folk klagade på smaken."

och slutligen skrev en tjej så här:
"Light innehåller marginellt mer natrium än Zero. Lighten innehåller 0,02 gram och Zero innehåller 0,01 gram (per 100 ml)."

-----

Personligen dricker jag nästan aldrig lightdrycker. Vad är egentligen bäst? Sötningsmedel eller socker? Vill man inte få i sig några kalorier ska man välja light. En sådan liten mängd sötningsmedel man får i sig av en 33 cl burk tror inte jag är skadligt om man dricker det ytterst sällan (som jag gör).

Köpte en zero och en light idag då jag ska få besök ikväll av folk som äter vanligt snacks. Jag ska lyxa till det och äta en chokladbar o dricka lightläsk istället.
---- Kommentarer ----
☠ Postat av: Carina

Hejsan!

Jag började med Nutrilett och Allove, för 14 dagar sedan efter att jag fick inspiration ifrån ditt repotage i Expressen.

Min fråga till dig är att emellan måltiderna äter du någon frukt eller grönsaker då? Eller är det bara diet?

Hade du några svackor som du "syndade" lite eller klarade du det på en gång?

Just nu har jag en enorm svacka och skulle kunna kastai mig allt egentligen...men jag ska kämpa vidare. :-) / Carina

2012-02-02 @ 16:00:26
☠ Postat av: Elin svarar Carina

Hej Carina!

Vad kul att man kan inspirera!

När jag kör diet brukar jag köra stenhårt på det. Men visst, klart jag "fuskade" någon gång då o då under min stora diet 2010. Dock blev det bara 1-2 sushibitar eller liknande (snodde från sambon). Försökte fuska med nyttiga saker. Typ grönsaker eller fisk.Mitt råd är att ta en extrashake om du känner dig sugen/hungrig eller dricka vatten!(svarar på ditt andra kommentarsinlägg här också) Japp, jag körde med dieten i några månader men hade gått och rådfrågat en läkare först. Hon tyckte att jag kunde köra på så länge jag mådde bra och inte kände några biverkningar. Så du kanske ska ta kontakt med en coach eller läkare?Stoort lycka till!!

2012-02-02 @ 16:11:09
URL: http://hejaelin.webblogg.se/
☠ Postat av: Pia

Hej Elin

Jag dricker numera pepsie max ( den är light )

i stället för mjölk, jag älskar röd mjölk.

Men när man börjar bli till åren är mjölk MKT socker fast mjölk inte är söt.

Cola light är super äklig pepsie är på ngt annat sätt sötare och mkt godare än cola.

Jag har börjat gå hos en dietist på Salhgrenska och hon rek mig att dricka light dricka i mitt fall är det pepsie. Jag kan inte dricka vatten har aldrig kunnat och ngt måste jag dricka.

Jag får hålla med, den är bättre än vanlig dricka med socker i. Jag har inte gått upp ngt med pepsie max och det märks att jag har blivit bättre i kroppen sedan jag slutade med mjölk.

Är man barn skall man aldrig dricka eller äta light produkter med sötningsmedel, men är man vuxen går det utmärkt. Vill du ha ngt sött att dricka i bland så går det utmärkt att dricka pepsie.

Min man sade att den smakar röva men även han har vant sig vid pepsie och i dag dricker även han detta. Jag tycker om pepsie för den är inte så vane bildande som Cola är.

* Enligt Salhgrenska vill de att man skall köra modifast i 12 v men detta är inget för mig. Jag mår inte bra utav pulverdieter ( alla gör inte detta )Därför har jag fått en dietist i stället, vi får se vart detta hamnar.

Kramiz Pia

P.s. Du e duktig du med ditt pulver. När jag var i din ålder tänkte jag aldrig på bantning, det vara bara att hålla igång så rann fettet av ;-)

Det är lättare när man är ung än äldre och fött barn. Kämpa på -

2012-02-02 @ 21:27:36
URL: http://muffinspia.blogg.se/
☠ Postat av: Johanna

Skillnaden mellan Coca Cola light och Coca Cola Zero är den att light är riktad till tjejer, Zero är riktad till killar. Det är SANT! Kolla bara reklamen... :-DAnnars så vill jag flika in det att det rent av kan vara farligt att dricka läsk varje dag, särskilt cola. Visst light innehåller nästan inga kalorier MEN cola läsk innehåller väldigt mycket fosfor som kan vara skadligt i stora mängder. Det urkalkar skelettet och kan leda till benskörhet. Dessutom är kolsyrad dryck döden för tänderna och det kan bli väldigt dyrt hos tandläkaren om man dricker läsk dagligen.Jag älskar cola (light) men dricker bara på helgen. :-)

2012-02-04 @ 14:37:05
URL: http://sundstarksnygg.blogspot.com

☠ KOMMENTERA GÄRNA! ☠


Innan du kommenterar, tänk på följande:
-Inga elaka kommentarer. Mobbning är INTE okej!
-Ingen reklam/spam.
-Svarar på anonyma kommentarer i fältet. Ni som har blogg får svar i er blogg.


Vill du komma i kontakt med mig via mail? elingustafson1@hotmail.com

Gillar du inte bloggen? Läs den inte!

Namn:
Kom ihåg

Mail: (publiceras ej)


Hemsida/Blogg:


Kommentar:


Trackback
RSS 2.0