Vatten

Skickar din mage signaler om hunger kan det lika väl vara törsten som gör sig påmind. Ett glas vatten kan snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslan i schack till nästa måltid. Massor med isvatten varje dag kan leda till att du på sikt går ner i vikt. Det beror inte bara på att vattnet tar plats i magen så att hungerkänslan minskar, utan också på att organismen förbrukar cirka 125 kalorier på att värma upp vattnet till kroppstemperatur.

En vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten, cirka 1 till 1 1/2 liter vatten, minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent. Att svettas vid fysiskt arbete är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska. En australisk undersökning av en grupp manliga idrottare visar att ju bättre vätskebalans idrottare har, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna.

Massor av vatten inuti är lika viktigt för huden som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.

En som är föreståndare för Centrum för idrottsforskning vid Idrottshögskolan i Stockholm säger att det aldrig är bra att dricka för mycket vatten. – Om man dricker för mycket vatten, är det bara njurarna som får ta hand om det och så får man springa på toaletten hela tiden. Han menar att det ultimata är att få i sig två till tre liter vätska per dag, men att det också innefattar om du äter en apelsin till exempel. – Man får inte glömma bort att mat också innehåller vätska.

Källa: Sund


Jag dricker ca 2 liter vatten nu när jag kör diet.
För att göra vattnet godare & mer lättdrucket har jag i citronklyftor!


---- Kommentarer ----
☠ Postat av: Pia

Undra om de kunde berätta vad man skall dricka om man inte KAN dricka vatten som jag.

Jag avskyr vatten och jag heller inte dricka vatten om det inte finns annat och jag är törstig. Då avstår jag och kroppen mår väldigt dåligt utav vätskebrist. Konstigt igentligen för jag spyr verkligen utav vatten. Får jag en kallsup i sjön funkar det, men inte vatten ur en kran.

Har försökt hela mitt liv att få i mig vatten men det går inte, men det går att blanda ut vatten med tex juise eller saft. Men det är inget jag kan dricka en längre tid, hmmm !

Nä det får bli light dricka och det dricker jag knappast 1 liter utav per dag :-)

Kramiz

2012-02-05 @ 23:47:35
URL: http://muffinspia.blogg.se/

☠ KOMMENTERA GÄRNA! ☠


Innan du kommenterar, tänk på följande:
-Inga elaka kommentarer. Mobbning är INTE okej!
-Ingen reklam/spam.
-Svarar på anonyma kommentarer i fältet. Ni som har blogg får svar i er blogg.


Vill du komma i kontakt med mig via mail? elingustafson1@hotmail.com

Gillar du inte bloggen? Läs den inte!

Namn:
Kom ihåg

Mail: (publiceras ej)


Hemsida/Blogg:


Kommentar:


Trackback
RSS 2.0