Lägesrapport!

Roligt att det är så många som är nyfikna på hur det går för mig. :) Idag väger jag 55 kg. Kör fortfarande shakes men "slarvar" ibland med att äta en riktigt middag (kyckling, lax och grönsaker typ). Detta är en metod som fungerar för mig.


Efter första dagen

Igår var jag och köpte VLCD-produkter. Den jag valde är inte god men den är billig. Vågen visar 56 kg idag! Minus ett kilo sen igår. Det är ju lagom peppande. ;) Får se om jag klarar att köra en vecka...

Jag får frågor om hur man ska "stå ut" när man kör en pulverdiet.. Vad man ska göra för att inte avbryta sin kur. Mina tips är att se till att inte ha någon mat hemma... Köpa några "lyxiga" vld/lcd-produkter och ha något i väskan jämt så man kan ta en färdigblandad shake exempelvis när man känner hungern/suget. Det är bra mycket bättre att ta en extra påse/en extra bar/en extra shake/en extra soppa en dag än att "fuska" med mat.

Känner du ändå att du vill fuska eller fuskar du är mitt tips att avbryta kuren och köra igen när du känner dig mer motiverad..

Ett annat tips till att peppa dig själv är att sätta ut ett mål.. Typ en händelse du känner att du vill vara fin till... När jag körde min första kur (när jag led av övervikt) hade jag som mål att vara smal till resan till Las Vegas tre månader senare. Det fungerade..

När jag kör kurer ser jag till att tacka nej till de kalas/fester/osv jag är bjuden till. För att slippa bli läskad/ifrågasatt.

En fråga jag fått är om det är vanligt att vikten står stilla ett par dagar när man kör ren kur och YES det är heeelt normalt och det råkar alla ut för. Det är bara till att fortsätta så ska du se att du kommer se skillnad senare.


Har också blivit tillfrågad om att lägga upp nyttiga recept här i bloggen. Jag är inget fan av matlagning tyvärr så jag tar alltid den enkla vägen. Typ laxfilé, kycklingfilé och grönsaker till det. Man kan hitta på lite... När jag börjar med maten igen ska jag försöka lägga upp lite mer recept! Lovar!

Kickstart?

Det är så tråkigt att ha en VLCD/LCD-blogg när man inte kör dieten.. ;P har liksom inget att skriva..! Vägde mig imorse och vågen visar 57 kg. Innan jag åkte på semester (två veckor sen) vägde jag 54-55 kg! Jag kanske ska köra en liten kickstart någon vecka eller 14 dagar iallafall?! För att komma ned till den vikten igen.. Vad säger ni? ;)

Lets do it!!

Härlig semester

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har inte så mycket att berätta. Jag kämpar inte alls med min vikt, den håller sig där den ska vara. Allt handlar ju bara om att stoppa i sig en lagom mängd kcal varje dag för att inte gå upp i vikt och min kropp verkar ha hittat den balansen. Jag var på solsemester en vecka och det har bara gått några dagar sedan jag kom hem men de kilona jag lade på mig under den veckan då jag lyxade med efterrätter och drinkar har i stort sett försvunnit utan någon större ansträngning.

Min frukost just nu består mestadels av en måltidsersättning (jag har alltid haft svårt att äta på morgonen och därför passar detta mig utmärkt) och detsamma gäller lunchen de dagar då jag är i skolan. Till middag äter jag något med lax eller kyckling oftast och tar andra alternativ än pasta, potatis, och liknande. Försöker alltså skippa kolhydraterna så gott det går. Till gottis om kvällarna blir det turkisk yoghurt och risentamüsli.

Vad vill ni att jag bloggar om???? Vad vill ni ha för tips??RSS 2.0